Gastouder buro thuis in opvang doneert aan de Speelgoedbank.

In plaats van een kerstpakket voor de gastouder, zijn ze bij Thuis in Opvang gewend om een donatie te doen aan een goed doel. Dit jaar was Speelgoedbank Friesland het gekozen goede doel.

 

Op bijgaande foto een blije Sandrine van de Speelgoedbank Friesland die een partij speelgoed in ontvangst neemt van Leo & Tineke.

 

Donatie Speelgoedbank Thuisinopvang

 

 

Wat is een gastouder.

Een gastouder doet aan kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer. Dit kan opvang bij de gastouder thuis zijn, of opvang bij de ouders thuis. Een gastouder mag maximaal 6 kinderen opvangen, waarvan 5 van onder de 4, 4 van onder de 2 en 2 van onder de 1 (eigen kinderen jonger dan 10 worden ook meegerekend).

Gastouders moeten geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Een geregistreerde gastouder is in het bezit van een relevant diploma, een KinderEHBO-certificaat en een Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

De voordelen van een gastouder.

 

Steeds meer ouders kiezen voor een gastouder in plaats van een kinderdagverblijf of BSO. Wat deze vorm van opvang aantrekkelijk maakt, is dat een gastouder meer individuele aandacht aan het kind kan bieden, waardoor de aanpak persoonlijker is. Bovendien is een gastouder over het algemeen goedkoper en flexibeler dan een kinderdagverblijf of BSO.

 

Meer informatie over het gastouderbureau in Sneek via http://www.thuis-in-opvang.nl/

 

Smidsstraat 5
8601 WB SNEEK
Telefoon: 0515 – 412870

Deel deze pagina op....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *