Speelgoedinzameling CBS De Oanrin uit Twijzel overweldigend succes.

Een busje en een auto vol met speelgoed is zaterdagochtend vanuit Twijzel naar de speelgoedbank in Sneek overgebracht. Kinderen van de christelijke basisschool De Oanrin in Twijzel hebben de spullen ingezameld, zodat arme kinderen in de provincie ook Sinterklaas kunnen vieren.

Het speelgoed wordt aangeboden op de speelgoedbank in Sneek. Mensen kunnen er iets uitzoeken als ze een verwijskaart van de voedselbank of van de gemeente kunnen overleggen.

 

 

 

 

Inzamelaktie een groot succes.

 

Het resultaat was overweldigend! Zelfs uit omringende gemeenten kwamen ouders en kinderen spontaan hun bijdrage inleveren. Sommige ouders hadden zelfs spaarkaarten van supermarkten ingewisseld voor nieuw speelgoed.

Uiteindelijk kon een bestelbus worden volgeladen en was ook de auto van Zijlhek zelf volgeladen. Zaterdag 8 november was een maandelijkse inleverdag van de Speelgoedbank in Sneek.

Op die dag is het ingezamelde speelgoed richting Sneek vervoerd. Het toeval wilde dat de Speelgoedbank met Omrop Fryslân op dezelfde dag een afspraak had gemaakt voor opnamen voor het programma “Tsjek”.

De opnamen komen vanaf 11 november on­line, en zijn dus ook beschikbaar voor alle scholen in Friesland. Ook werden er door Omrop Fryslân opnamen gemaakt voor de nieuwsuitzending van vandaag.

Het initiatief voor de speelgoedinzameling is genomen door Wianne Schuitvlot (groep 8), Kevin Veenstra (groep 5), leerlingen van de school. Zij vroegen zich vorig jaar tijdens het Sinterklaasfeest af, hoe kinderen uit arme gezinnen aan hun cadeautjes moeten komen.

Toen hun ouders opperden om dan volgend jaar maar geen cadeautjes te vragen en het geld daarvan te geven aan een goed doel, kwamen zij wel spontaan met het idee om volgend jaar eens héél kritisch naar hun eigen speelgoed te kijken en afscheid te nemen van veel speelgoed ten gunste van andere kindertjes.

 

Meer op http://www.defeanster.nl/nieuws/35027/speelgoedinzameling-cbs-de-oanrin-uit-twijzel-overweldigend-succes/

 

 

Deel deze pagina op....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *