Sponsoring

Wil je ons helpen met mooi gebruikt speelgoed, een leuke actie of sponsoring?

Speelgoedbank Friesland is een burger initiatief en werk zonder steun van gemeentes en andere instanties, wij zijn volledig afhankelijk van giften en sponsoring van bedrijven en particulieren en van onze vrijwilligers.

Heb je geen speelgoed of geld om te doneren. Help dan mee door onze berichten te delen op social media zoals Facebook. Ook meer naamsbekendheid is nodig om nog meer mensen en potentiële leden te kunnen bereiken. Alle kleine beetjes helpen.

 

Wij zijn ANBI gecertificeerd.

Speelgoedbank Friesland heeft de gecertificeerde ANBI status dat wil zeggen dat er behoorlijke belastingvoordelen zijn

indien bedrijven en/of particulieren onze stichting financieel ondersteunen. Uw giften zijn dan namelijk voor een groot gedeelte aftrekbaar van de belastingen.

ANBI-logo1Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) genieten namelijk belastingvoordeel. Er zijn regelingen opgenomen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Belastingvrijstellingen in de schenk- en erfbelasting en een teruggave regeling voor de energiebelasting. De relevante regelingen voor u als donateur worden hierna besproken.

 

Inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Geef je wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die je doet, mag je onder voorwaarden aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan je schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status culturele ANBI krijgen. Ben je donateur van culturele ANBI’s dan kunt je vanaf 2012 tot en met 2017 profiteren van extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

 

Schenk- en erfbelasting.

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet je zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over de schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt de schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI.

 

Neem contact op voor meer informatie over sponsoring via ons contactformulier. Of volg ons via Facebook en Twitter en like/deel onze berichten, alle kleine beetjes helpen.

 

Je naam

Je e-mailadres

Je vraag !

 

Deel deze pagina op....